fredag 19. januar 2007

Kvinnens rette plass

Dagens verden er fylt med problemer og uhygge. Uansett hvor vi snur oss ser vi synd og fordervelse. Det finnes overalt, selv i mer gudfryktige samfunn.

Mange har lenge spurt hvorfor det er slik, hvorfor ondskapen råder. Vi rettroende behøver ikke stille det spørsmålet. Vi vet svaret.

Det er fordi mannen har sviktet pliktene Gud ga han. Han tukter ikke lenger sine barn og sin hustru. I mange år nå har svake menn tillatt kvinnen å entre mannens enemerker, og vi ser det foreferdelige resultatet i dagens verden. Det står i bibelen at Herren skapte kvinnen av mannens trettende ribben, og ga han i oppdrag å herske over henne til evig tid.

Kvinnen skal ikke arbeide utenom i mannens hjem og på hans eiendom. Hun skal tjene mannen og føde hans barn, tjene han på alle de måter han måtte ønske.

En ung pike skal holdes strengt i tukt. Hennes far eller nærmeste foresatte skal avgjøre hvem hennes ektemann skal bli. Når hennes ektemann har smidd henne i sine lenker overtar han ansvaret for henne for resten av livet.

Hustruens plikter er mange. Hun har en ansvarsfull stilling i hjemmet, og skal holde det i hevd slik hennes ektemann forlyder. Det dreier seg om ansvarlig fordeling av pliktene. Hver enkelt av oss bør gjøre det vi gjør best og er skapt til å gjøre.

Gutter og piker skal ikke leke sammen eller ha samkvem utenom familiens måltider og under gudstjenester. Deres roller i skaperverket må defineres fra tidlig alder.

Ingen kvinne kan noengang forkynne Guds ord. Hun er ofte uren, og det eneste som kan redde henne fra evig fortapelse er ektemannens kyndige og kjærlige tukt.

Vi ser så veldig mye elendighet og ugudelighet i verden i dag, men det er håp. Hvis vi på ny vender oss mot Gud og lyder hans bud, og mann og kvinne vender tilbake til rollene Han har bestemt for oss vil vi en dag arve Jorden og Paradiset, slik Han forkynte det for oss i tidenes morgen.

Susanne
Jacks lydige hustru
Sammen i Jesus

Ingen kommentarer: